Aspettativa
Dat wat jij mag verwachten

Projecten / Ervaring

Hieronder een aantal recente projecten die wij hebben uitgevoerd of aan mee hebben mogen werken. Voor meer informatie of een referentie hoe zij deze samenwerken ervaren hebben neem gerust contact op.

Techniekpact on Tour regio Utrecht (maart 2016)

De Techniekpact on Tour was een initiatief van het landelijke Techniekpact, een coproductie van ministerie van Economische Zaken en het Platform Bèta Techniek. Tijdens de TOT bijeenkomst heeft de regio Utrecht zich ingezet voor het overbruggen van de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van techniek onderwijs. Bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid kwamen samen om elkaar te ontmoeten, zich te presenteren en ideeën uit te wisselen. Om dit te bewerkstelligen was er een middagvullend programma opgesteld door Aspettativa i.s.m. Economic Board Utrecht en communicatiebureau Het Stormt. Het programma bestond uit pitches, werksessies en een marketplace en beursvloer. De middag werd geleid door een gespreksleider. 

Opening Festival Bombarie (juni 2016)

Festival Bombarie werd georganiseerd door ZIMIHC en Jaarbeurs Utrecht in juni 2016. Vier dagen lang stond de passie voor muziek en dans centraal met het motto: 'Deel je kunsten en pak samen het podium.' Voor amateur kunstenaars, liefhebbers en professionals. De eerste dag was een congresdag speciaal voor de professionals die makers van kunst ondersteunen. Aspettativa heeft tijdens de congresdag de officiële opening van Festival Bombarie georganiseerd en gecoördineerd.

Vanuit het stadskantoor en Jaarbeurs gingen ruim 200 zangers en zangeressen al zingend op weg. Zij voegden zich in de Jaarbeurs samen met de deelnemers van de congresdag en zongen het wereldberoemde nummer What a wonderful world. Aspettativa en Stichting Operamakers hebben het programma samengesteld voor deze openingsceremonie. 

De deelnemers aan de congresdag werden geïnspireerd door studenten van het ROC Midden Nederland door middel van pop-up theater tijdens de congresdag. Hiervoor was procesbewaking een belangrijke ... alsmede de bewaking van het artistieke proces.

Om zoveel mogelijk werknemers van het stadskantoor en Jaarbeurs te inspireren om mee te zingen tijdens deze opening zijn er in de weken voorafgaand aan het event contacten gelegd en werden de werknemers opgeroepen voor een generale repetitie tijdens een lunchpauze in de weken voor de opening. Om het koor te begeleiden heeft Aspettativa i.s.m. Nieuw Geluid het Trombone Kwartet Nieuw Geluid samengesteld. 

Feest van de Techniek (november 2016)

Om scholieren enthousiast te maken en klaar te stomen voor een toekomst vol techniek vond van 7 t/m 11 november 2016 voor de derde keer het Feest van de Techniek plaats geïnitieerd door ROC Midden Nederland, Otib en Industrievereniging Lage Weide. 

Dit jaar bezochten 1500 vmbo-leerlingen uit de stadsregio Utrecht het Feest van de Techniek op industrieterrein Lage Weide. Hier maakten zij kennis met de wondere wereld van de techniek. Zij kregen rondleidingen bij bedrijven en volgden workshops op een centrale plek op het industrieterrein. Aspettativa was verantwoordelijk voor de programmering van de rondleidingen i.s.m. Industrievereniging Lage Weide. Het logistieke proces zoals de leerlingen op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen, viel ook onder hun verantwoordelijkheid evenals het .... van de locatie waar de workshops werden gegeven en de officiële opening van het Feest van de Techniek.

Zorgverslimming (sinds september 2016)

Zorgverslimming richt zich op het humaner en efficiënter maken van zorg en welzijn in Leidsche Rijn - Vleuten en De Meern door het steunen van revolutionaire ideeën. Aspettativa helpt bij het uitvoeren van deze ideeën door het organiseren van bijeenkomsten en door het verbinden van mensen met elkaar. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn het organiseren van café’s en trainingen, zoals een dementiecafé, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen en een tilcursus voor mantelzorgers van meervoudig gehandicapte kinderen, waardoor bijvoorbeeld rugklachten bij mantelzorgers wordt voorkomen. Voor deze activiteiten moeten subsidies worden aangevraagd, hierin ondersteunt Aspettativa ook.